Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O seară de neuitat în compania unor muzicieni valoroși la Filarmonica ”Dinu Lipatti”, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac
Filarmonica ”Dinu Lipatti”  - Marti, 17 Ianuarie 2023

Violonistul Kirill Maximov, violoncelistul Ion Storojenco și maestrul Azis Sadikovic sunt invitații următorului concert simfonic, ce se va desfășura joi, 19 ianuarie, de la ora 19, în sala Filarmonicii ”Dinu Lipatti” din Satu Mare.

În program:

Johannes Brahms

Dublu concert în la minor, op. 102 

Ludwig van Beethoven

Simfonia nr. 4 în Sib major, op. 60

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

𝐀𝐳𝐢𝐬 𝐒𝐚𝐝𝐢𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜 a studiat dirijatul cu Georg Mark și vioara cu Werner Hink (concertmaistru la Wiener Philharmoniker) la Universitatea de Muzică și Arta Spectacolului din Viena, unde a absolvit cu distincție în 2008.

A urmat cursuri de măiestrie cu Daniel Barenboim, Gustavo Dudamel, Peter Eötvös, Yakov Kreizberg, Colin Metters, Kurt Masur, Günter Neuhold și Nicolàs Pasquet și a lucrat cu Christopher Ventris, Elisabeth Leonskaja, Julia Fischer, Bobby McFerrin și Pavel Vernikov.

Dirijorul austriac este câștigătorul premiului I și al premiului special Caixa-General la Concursul „Jovens Maestros” 2013. Din 2007 până în 2012 a fost dirijor șef al Akademisches Symphonie Orchester Wien și și-a fondat propria orchestră, Ensemble Wien Klang în 2007.

În 2018 și-a făcut debutul la Bayreuther Festspiele, cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a operei pentru copii, cu o versiune special concepută a „Ring des Nibelungen”. Tânărul dirijor manifestă un mare interes pentru muzica contemporană și este activ și în proiecte de educație muzicală.

𝐊𝐢𝐫𝐢𝐥𝐥 𝐌𝐚𝐱𝐢𝐦𝐨𝐯 este absolvent al Universității de Muzică din Viena, iar în prezent este concertmaestru al prestigioasei orchestre austriece Tonkünstler.

Artistul cântă pe o vioară Stradivarius, care i-a fost pusă la dispoziție de către Banca Națională Austriacă. De asemenea, a urmat cursuri de măiestrie cu Koichiro Harada, Marianne Piketty, Taras Gabora, Lothar Strauß, Igor Ozim și Krzysztof Węgrzyn.

A câștigat numeroase competiții internaționale de vioară, cum ar fi concursul de muzică „Mykola Lysenko” de la Kiev, Concursul de vioară „Villa de Llanes” din Spania, Concursul pentru tineri virtuoși din Sofia, Concursul pentru vioară „Stefanie Hohl” și Concursul pentru vioară „Fritz Kreisler” de la Viena.

Artistul a cântat ca solist cu numeroase orchestre, printre care Orchestra de Cameră din Pforzheim, Orchestra Simfonică Națională a Moldovei, Orchestra Simfonică din Kiev și Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Oradea.

𝐈𝐨𝐧 𝐒𝐭𝐨𝐫𝐨𝐣𝐞𝐧𝐜𝐨 este un muzician multilateral, cu activităţi solistice, camerale, pedagogice, organizatorice şi de orchestră.

Un rol deosebit în formarea sa l-a jucat îndelungata îndrumare a pianistei Irina Kandinskaya, profesoară în cadrul Conservatorului de la Moscova şi a violoncelistul Wolfgang Herzer, fost prim-violoncelist al Filarmonicii din Viena.

Un rol deosebit în cariera sa îl reprezintă îndelungata sa colaborare (din 2012 până în prezent) cu faimoasa Filarmonică din Viena şi Orchestra Operei din capitala Austriei, cu care evoluează în cele mai faimoase săli de concert din lume.

Pe lângă activităţile concertistice, Ion îşi dedică o mare parte din timp domeniului didactic şi organizatoric.

Ion cântă pe un instrument propriu din 1894 al lutierului francez Charles Collin-Mezin şi pe un instrument din 1860 de Charles Gallard, instrument oferit din colecţia unui cunoscut colecţionar vienez.

1011 vizite
Distribuie pe